Individuel terapi

Mistrivsel opstår og livfuldheden forsvinder, når du lader dine grænser overskride og får gået med til for meget. Mange har ikke lært at give udtryk for egne behov og pladsen bliver over tid for trang inden i.

Er du en som hele tiden håber, at alting bliver godt, når du er på den anden side af en udfordring, problematik i en relation eller finder et bedre job. Måske står du også hver dag ved din hoveddør og tænker, at i dag, vil du være sød og blid som morgendug, når du træder ind ad døren, og på et split sekund er du tilbage i den gamle måde.

For mig er terapi vejen til at stå stærkere og mindre påvirket af livets udfordringer og eksistensielle livskriser. At det bliver muligt at stå lidt roligere i det ubehag det fører med sig at turde vælge sig selv, sige nej og sige fra til alt det, der er for meget. Terapi baner vejen til, ikke at gøre alting til et drama eller til andres skyld eller “min egen skyld”.

Individuel terapi er for dig, som synes det er svært at holde af dig selv, tage din plads, ofte føler dig stresset, er pleasende eller for tilbageholdende med dig selv. I det hele taget al adfærd, hvor du får mere lidelse og mindre livfuldhed i dit liv.

Sammen besøger vi de indre landskaber og kigger på, hvor de iboende overbevisninger kommer fra. Måske har din nuværende adfærd engang været din redningsplanke som barn, men i dag spænder samme strategi ben for mere glæde i dit liv og kan til tider opleves, som at spænde ben for sig selv.

Parterapi

Problematikker i parforholdet og forældreskabet udspringer oftest af en stor længsel efter samhørighed, nærhed og en mere kærlig stemning

Terapi er en fantastisk mulighed for at lære sig selv bedre at kende, men også få muligheden for, at se din partner fra et nyt perspektiv. Jo bedre vi kender os selv og reaktionsmønstrene, jo lettere bliver det, at kunne komme ud af fastlåste situationer, hvor vi som par over tid kan få skabt en stor afstand imellem os. I vil få en forståelse for, hvordan jeres tilknytningsmønstre fra barndommen spiller en stor betydning for jeres relation. Jeres trikkere og mønstre der er årsagen til de fleste konflikter eller tilbagetrækning bliver foldet ud. Din partners og din egen uhensigtsmæssig adfærd dækker ofte over dybe smertefulde følelser og en længsel efter samhørighed og omsorg. I parterapien får I støtte til at kommunikere jeres behov og blive mere tydelige over for hinanden. Det vækker oftest en stor omsorg for sin partner, at høre, hvad der i virkeligheden er på spil, for det er sjældent problemet, men det der ligger under, der aktiverer at vi enten skændes eller trækker os.

Når parforholdet er blevet til et forældreskab vil relationen påvirke børnene, som sanser stemninger og dynamikker der flyder imellem jer. Børn gennemskuer ulvesmil og “laden som om” og vil desværre gerne ubevidst påtage sig skylden. Derfor er det så betydningsfuldt for alle i familien, at tage parforholdet og ikke mindst sig selv alvorlig, når der er for mange svære dage og negative tanker og følelser.

Sessionerne er som udgangspunkt samtale med jer begge, men I kan blive opfordret til, at tage en session hver, hvorefter I mødes igen til en ny fælles session.

TERAPI - par eller individuelt

Terapi er for dig eller jer, som lider i kontakten til dig selv og til dem der betyder mest for dig. Du ønsker at gøre eller sige noget andet i situationen, eller være på en anden måde i relationen, men kommer til at gentage den samme uhensigtsmæssige adfærd. Enten over for dig selv, din partner eller dine børn.