Individuel terapi

Går du med til for meget og strækker dig for langt i dine relationer? Har du svært ved at sætte grænser og give udtryk for dine behov? Over tid fører den strategi til stress, angst og depression, fordi vi ikke kan tåle at overhøre os selv på den måde.

Er du en som hele tiden håber, at alting bliver godt, når du er på den anden side af en udfordring, problematik i en relation eller finder et bedre job. Måske står du også hver dag ved din hoveddør og tænker, at i dag, vil du være sød og blid som morgendug, når du træder ind ad døren, og på et split sekund er du tilbage i den gamle måde.

For mig er terapi vejen til at stå stærkere og mindre påvirket af livets udfordringer og eksistensielle livskriser. At det bliver muligt at stå lidt roligere i det ubehag det fører med sig at turde vælge sig selv, sige nej og sige fra til alt det, der er for meget. Terapi baner vejen til, ikke at gøre alting til et drama eller til andres skyld eller “min egen skyld”.

Individuel terapi er for dig, som synes det er svært at holde af dig selv, tage din plads, ofte føler dig stresset, er en pleaser eller for tilbageholdende med dig selv. 

Terapi er for dig, der oplever mere lidelse end livfuldhed i dit liv og som har svært ved at være dig selv sammen med andre og længes efter at føle samhørighed i dine relationer.

Sammen besøger vi de indre landskaber og kigger på, hvor de iboende overbevisninger kommer fra. Måske har din nuværende adfærd engang været din redningsplanke som barn, men i dag spænder samme strategi ben for mere glæde i dit liv og kan til tider opleves, som at sabotere sit eget liv.

Emotionsfokuseret parterapi

Konflikter eller tilbagetrækning i parforholdet dækker over dybe smertefulde følelser og længsel efter samhørighed og omsorg. Den indre stemme kalder og siger: Ser du mig? Har jeg betydning?

Parterapi er en fantastisk mulighed for at lære at kommunikere om alt det usagte og som på den lange bane skaber en større og større afstand i relationen. Jo bedre vi som par forstår årsagen bag uhensigtsmæssige reaktionsmønstre hos os selv og hos partneren og jo hurtigere vi kan stoppe eller opdage det negative mønster, jo nemmere bliver det, at komme ud af fastlåste situationer. For mange brud uden reparation og forståelse vil over tid skabe mere og mere afstand og utryghed i parforholdet. I vil få en forståelse for, hvordan jeres tilknytningsmønstre fra barndommen spiller en stor betydning for jeres relation, hvor vi enten har tendens til at angribe/forsvare eller trække os. I parterapien får I støtte til at kommunikere jeres behov og blive mere tydelige over for hinanden. Det vækker ofte en stor omsorg for ens partner, når vi hører, hvilken følelsesmæssig smerte ens partner bærer på, men ikke kan få sagt.

Min tilgang tager afsæt i Emotionsfokuceret parterapi (EFT) suppleret med andre terapeutisk metoder der hjælper til at udfolde de negative dynamikker og samspilsmønstre. Min opgave som parterapeut er at facilitere samtalen, så det er trygt at få sagt det usagte eller muligt at få hjælp til at formulere det, I hver især bærer på, så det bliver udtrykt på en nænsom måde over for partneren. 

Jeg arbejder kun med par, hvor begge ønsker at arbejde med sig selv og med parforholdet. I forbindelse med utroskab, skal begge have et ønske om, at reparere relationen.

Hvad kan psykoterapi?

Terapi er for dig eller jer, som lider i relationer. Du ønsker, at kunne gøre eller sige noget andet, eller være på en anden måde i relationen. I stedet kommer du til at gentage den samme uhensigtsmæssige adfærd over for dig selv, din partner eller dine børn.

Det siger mine klienter i terapi

Har gået hos Anne et lille års tid og wauw, hvor er der sket meget udvikling hos mig. Hos Anne har jeg følt mig tryg fra dag 1 af. Hun har en ro og aura som gør, man har lyst til at træde ud af komfort zonen. Jeg har kunne tage det i mit tempo undervejs og Anne har holdt rummet og samtale på en kærlig måde, med masser af empati og støtte. Hun er nærværende, blid og giver en masser af tid, til man kan være i det man mærker og sanser. Varmeste anbefaling herfra.
Carsten 50 år, Gentofte
Vil blot sige mange tak for vores samtaler. Igennem det sidste år har tiden været svær og presset for mig og Anne har været til stor inspiration og støtte. Tak fordi du bærer så stor medmenneskelighed og omsorg med dig. Vores samtaler har været uvurderlige for mig. Du er nærværende og forstår at berolige mit nervesystem, når der er behov for det. Pludselig er der mindre drama, mere ro og overskud hos mig. Sidst men ikke mindst tak for at have bidraget til, at jeg nu er bevidst om vigtigheden af at have nære og stærke relationer, hvor tryghed, åbenhed, fortrolighed og tillid kan vokse. Mine allerbedste anbefalinger til dig.
Kvinde 54 år, anonym