Derfor blev jeg psykoterapeut

"Livskriser og udfordringer er et livsvilkår, men i takt med, at jeg har lært mig selv bedre at kende, står jeg stærkere i dem og i kortere tid".

 Jeg kendte ikke til det nye børnesyn, da jeg blev mor i 2009. Jeg kendte heller ikke mig selv særlig godt. Jeg vidste det bare ikke, på det tidspunkt. 

Min vej ind i forældrerollen kom med pludselig hastighed, da jeg fødte en lille pige 8 uger for tidligt – uden varsel.  En uventet situation at stå i som par og nu med forældreansvar. Oplevelsen var naturligvis et chok, både fysisk og mentalt. Den præmature fødsel blev efterfulgt af 2 måneders indlæggelse på neonatal afdelingen – nærmest uden søvn. Det betød, at jeg i en længere periode efterfølgende måtte håndtere både stress, angst og udbrændthed. Den periode stillede i høj grad krav til en skærpet bevidsthed om egen adfærd og selvomsorg. Det blev også startskuddet til at gå i en anden retning fagligt.

At blive mor og nu også en partner m/barn satte mig i nye ukendte situationer, hvor der fulgte både spørgsmål og magtesløshed i kølvandet. Min magtesløshed blev også en katalysator for at lære at blive bedre til at stå i det. Bedre til at stå i livets små og store storme. Helt basalt gik det ud på at stille skarpt og blive mere bevidst i livet og ikke bare reagere pr autopilot. Hvad syntes jeg egentlig selv om det hele, og havde jeg min egen mening, der også skulle have en stemme? Hvad siger og gør jeg, hvis mit barn ikke vil eller tør det samme som andre, ikke vil afsted om morgenen eller ikke vil slippe mig, når jeg skal afsted? Hvad kan være på spil? Jeg blev frustreret og ked af det, når det jeg gjorde, ikke virkede. Selv når jeg følte jeg gjorde mit bedste. Jeg mærkede, at jeg ikke altid var den hjælp og støtte min datter søgte. Jeg besluttede mig for at lære, hvordan jeg  kunne støtte min datter, når hun havde brug for det, på en kontaktfuld og tryg måde i stedet for at kaste benzin på bålet. Jeg ville lære at være en mor, der ikke behøvede, at gå på listefødder ud af vuggestuen.

Parforholdet slipper heller ikke for udfordringer sammen med den nye dejlige livssituation det er, at blive forældre. Evnen til at kommunikere og få talt om det hele bliver også sat på prøve og det blev også en verden fuld af nye tilgange, der gennem min uddannelse satte mig en stærkere og mere relationel tilgang til kommunikation i livets store og små udfordringer. Det er især i kommunikationen vi kommer på spanden i vores mest betydningsfulde relationer. Det er en af de ting jeg er særligt optaget af i mit arbejde – både som familierådgiver og som terapeut. Hvor let vi går galt af hinanden i vores kommunikation og hvor mange følelser, der ligger under i al det usagte.

Min tilgang

Som familierådgiver og psykoterapeut er mit udgangspunkt altid, at alle gør det bedste de kan, ud fra deres historie, erfaring og livsvilkår her og nu. I mit arbejde lyser jeg på ressourcerne og forholder mig nysgerrigt til dig og din historie. Sammen går vi på opdagelse i, hvad der står i vejen for din egen trivsel, dit barns trivsel eller dit parforholds trivsel. Det skaber fornyet energi og HÅB.

Jeg tager ikke parti, men er på relationens side og forholder mig ydmygt til den store tillid, du viser mig ved at afsløre din sårbarhed. Jeg anerkender dig for det undervurderede store ansvar, du har påtaget dig. Vores samarbejde ruster dig, og jeg gør mig umage.

Jeg arbejder for, at forældre og par klædes på til, at skabe trygge relationer som er fundamentet for enhver form for udvikling og trivsel hos alle.  Jeg arbejder for at du som individ får styrket bevidstheden om din måde at være i verden på og at du får adgang til nye kompetencer. Er dit liv ok, eller vil du gerne være i stand til, at stå mere mental ressourcestærk i livets udfordringer? Jeg holder mig opdateret og arbejder med en nysgerrig, kreativ ikke mindst fagligt funderet tilgang. 

Mit terapeutiske ståsted

Mit terapeutiske ståsted er baseret på en eksistentiel, psykodynamisk og somatisk uddannelse. Derudover har jeg fordybet mig i den narrative teori, som en effektiv udfoldende terapeutisk tilgang.

Uddannelse

  • Familie- og psykoterapeut MPF fra Blackbird Institute 2023
  • Speciale i børne- og ungegrupper v/ Rikke Hermansen 2022
  • Speciale i svære samtaler med børn v/Karen Glistrup og Marianne Schütt 2022
  • Familierådgiver fra Blackbird Institute 2021
  • Relationel ledelse fra Blackbird Institute 2020
  • Stressvejleder fra Forebyg stress v/ Bjarne Toftegaard 2015
  • Coach fra Manning Inspire 2007
  • Proffesionsbachelor i sundhedskommunikation, Suhrs Seminarium 2005

"Jeg er bare et menneske - jeg fejler.
Nu kan jeg heldigvis rydde op efter mig i relationen, når jeg træder forkert
og på en måde, så det kan mærkes,
at jeg mener det"