Min tilgang

"Mit udgangspunkt er altid, at alle gør det bedste de kan, ud fra deres historie, erfaring og livsvilkår her og nu."

I mit arbejde som familie- og psykoterapeut MPF har jeg specialiseret mig i det relationelle felt og faciliterer samtaler, hvor der er fokus på forsoning gennem forståelse for sig selv og den anden.

Jeg lyser på ressourcerne og forholder mig nysgerrigt til dig og din historie. Sammen går vi på opdagelse i, hvad der står i vejen for din egen trivsel eller står i vejen for kontakten til en eller flere nære relationer. Det skaber fornyet energi og HÅB.

Jeg tager ikke parti, men er på relationens side og forholder mig ydmygt til den store tillid, du viser mig ved at afsløre din sårbarhed. Jeg anerkender dig for det undervurderede store ansvar, du har påtaget dig, når du har besluttet dig for at søge hjælp. Vores samarbejde ruster dig, og jeg gør mig umage.

Mit fokus er, at du som individ, forælder eller partner klædes på til at agere fra et mere bevidst og selvkærligt sted og være en tryg relation for andre. TRYGHED er fundamentet for udvikling og trivsel i alle relationer.  Jeg tilbyder et trygt rum, hvor du som individ kan styrke din bevidsthed om uhensigtsmæssig adfærd, forsvars- og overlevelsesstrategier og jeg støtter dig i at bane vejen til nye kompetencer og handlemåder. Jeg integrerer altid kropsbevidsthed i samtalen,  ved at træne “mærkning” og lytte til, hvad din krop fortæller dig, som alternativ til overtænkning. 

Er dit liv ok, eller vil du gerne være i stand til, at stå mere mental ressourcestærk i livets udfordringer og i dine relationer? Jeg holder mig opdateret og arbejder med en nysgerrig, kreativ og ikke mindst fagligt funderet tilgang. 

Mit terapeutiske ståsted og behandlingsformer

Eksistentiel terapi: Det er dine oplevelser, dit syn på dig selv og dit liv, der vægtes og udforskes i terapien.

Psykodynamisk terapi: Der er fokus på at få indsigt i og udleve vanskelige følelser og tanker og indre, ubevidste konflikter. Sammen identificerer vi dine følelser, impulser, ubevidste ønsker og mønstre, der opstår i relationer med andre mennesker. Vores opvækst tillægges i denne behandlingsform en stor værdi.

Oplevelsesorienteret terapi: Terapien lægger vægt på dét at opleve og udtrykke følelser, reaktioner og potentialer, der er blevet undertrykt og kan ligge i ens underbevidsthed.

Somatisk terapi: Kroppen husker chok og traumer, også selv om der ikke er en bevidst erindring om dem. I terapien arbejder vi med at få kontakt til kroppen for derigennem at forløse symptomer som ubehag, uro, rastløshed, smerter, søvnløshed mv. Den somatiske tilgang integreres med de 3 andre terapeutiske metoder. F.eks. ved at undersøge, hvad ondt i maven, trykken for brystet, tørhed i munden eller en hals der snurrer sig sammen er et udtryk for eller kroppen prøver at fortælle. 

Narrativ terapi: En central del af narrativ terapi er at hjælpe dig med at genopbygge og omstrukturere dine fortællinger på en mere positiv og styrkende måde. Det sker ved at udfordre gamle mønstre af tænkning og erstatte dem med nye perspektiver, der fremmer personlig vækst og trivsel.

Jeg er medlem af Dansk Psykoterapeutforening (MPF) og lever op til foreningens krav og retningslinjer. Titlen psykoterapeut MPF et kvalitetsstempel, da den stiller en række krav til terapeutens uddannelsesbaggrund og erfaring.

Uddannelse

Familie- og psykoterapeut MPF fra Blackbird Institute 2023

Speciale i børne- og ungegrupper v/ Rikke Hermansen 2022

Speciale i svære samtaler med børn v/Karen Glistrup og Marianne Schütt 2022

Familierådgiver fra Blackbird Institute 2021

Relationel ledelse fra Blackbird Institute 2020

Stressvejleder fra Forebyg stress v/ Bjarne Toftegaard 2015

Coach fra Manning Inspire 2007

Proffesionsbachelor i sundhedskommunikation, Suhrs Seminarium 2005

Frivillig

Frivillig rådgiver på Partelefonen hos Center for Familieudvikling CFF

Bestyrelsesmedlem hos Foreningen Familierum i Glostrup

Tidligere underviser i psykiske førstehjælp for frivillige i Røde Kors

Hvad betyder titlen psykoterapeut MPF?

Titlen MPF betyder at...

jeg er medlem af Dansk Psykoterapeutforening (MPF) og lever op til foreningens krav og retningslinjer. Titlen psykoterapeut MPF et kvalitetsstempel, da den stiller en række krav til terapeutens
Læs mere

Vil du sikre dig, at jeg er uddannet fra et godkendt uddannelsessted?

Blackbird Institute er...

evalueret af Dansk Psykoterapeut-forening og evalueringsinstituttet Crossfields Europa og er gencertificeret som et privat institut, der lever op til de tværministerielle kvalitetskriterier for private psykoterapeutuddannelser.
Læs mere

Derfor blev jeg familie- og psykoterapeut

"Livskriser og relationelle udfordringer er et vilkår.
Det har været livsforandrende at få relationskompetencen ind i mit liv, til at navigere uden om de største huller i vejen og tage ansvar for min del af relationen.

At blive mor og nu også en partner m/barn i parforholdet satte mig i nye ukendte situationer, hvor der fulgte både spørgsmål og magtesløshed i kølvandet. Min magtesløshed blev også en katalysator for at lære at blive bedre til at stå stærkere i livets små og store storme. Hvad syntes jeg egentlig selv om det hele? Jeg manglede at stille skarpt på egne værdier, og jeg havde svært ved at sætte grænser og ikke gå med til for meget? Mest af alt, ville jeg også gerne være en bedst mulig støtte for vores datter. Jeg blev frustreret og ked af det, når det jeg gjorde, ikke virkede. Selv når jeg følte jeg gjorde mit bedste.  Den periode stillede i høj grad krav til en skærpet bevidsthed om egen adfærd og selvomsorg og om at håndtere livet og relationerne for øget livskvalitet, når livet og relationerne engang imellem udfordrer. Jeg er heldigvis udstyret med et Pippi Langstrømpe instinkt, som i svære situationer eller når noget ikke er tilfredsstillende, siger…”man må da kunne gøre noget”.  Det blev startskuddet til at gå i en anden retning fagligt. Først som familierådgiver og senere som familie- og psykoterapeut MPF.

Rejsen har været livsforandrende for min måde at være i relationer med andre. Livsforandrende på den måde, at jeg mærker livet og kontakten og nærværet på en måde, som jeg ikke havde gjort tidligere i mit liv. Nu mærker jeg, når kontakten mangler. Både kontakten til mig selv og til mine relationer. Jeg opdagede at fravær af kontakt og nærvær i i mine relationer og kontakten til mig selv er der den største smerte i livet opstod. Når kontakten i vores relationer udebliver lider vi.

Parforholdet slipper heller ikke for udfordringer sammen med den nye dejlige livssituation det er, at blive mor. Evnen til at kommunikere bliver udfordret og en ny verden, ja et helt nyt sprog åbnede sig gennem min uddannelse og satte mig i en stærkere og mere imødekommende måde at kommunikere på under uenigheder. Jeg lærte, hvor let vi går galt af hinanden blot med et blik, en tone, et ord eller mangel på interesse. Bedst af alt – jeg lærte at reparere og komme tilbage på en respektfuld måde efter et angreb, forsvar eller en tilbagetrækning. Vi kan få så meget mere fra hinanden og i livet, når kontakten til hinanden kommer i spil i længere tid ad gangen.

"Jeg er bare et menneske - jeg fejler.
Nu kan jeg heldigvis rydde op efter mig i relationen, når jeg træder forkert og på en måde, så det kan mærkes at jeg mener det".

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte, accepterer du brug af cookies.