Derfor blev jeg psykoterapeut

"Livskriser og udfordringer er et livsvilkår, men i takt med, at jeg har lært mig selv bedre at kende, står jeg stærkere i dem og i kortere tid".

Jeg er lillesøster til en bror og opvokset på landet sammen med min mor og far. Jeg var den forsigtige, generte pige, som var en sugekop på min mor de første mange år, og som frygtede soveaftaler. Når solen gik ned kunne mine forældre være sikre på et telefonopkald, hvor jeg med sprød stemme sagde: “jeg har ondt i maven – vil I hente mig”. Min start på institutionsverdenen var i børnehaveklassen. Det var en voldsom overgang fra det stille liv hjemme på gården med få legaftaler til at indgå i helt nye rammer, grupperinger og en for mig stor verden. Jeg husker, at min største frygt var, at blive uvenner med nogen. Lærere som elever. Så jeg hang i, tilpassede mig og gjorde hvad der blev forventet – som de fleste nok gjorde – dengang i 60’erne. 

Grunden til at jeg deler en kort sekvens af min barndom er ikke fordi,  du skal kende hele min historie, men for at belyse, hvor meget man som barn skal håndtere, rumme, lære og forstå. Her er brug for voksne der kan berolige, støtte, lytte, være tydelig og vise oprigtig interesse og tage det der fylder alvorligt. Vigtige kompetencer i forældrerollen i dag, hvis man går ind for det nye børnesyn. Jeg kendte ikke til det nye børnesyn, da jeg blev mor i 2009.

Min vej ind i forældrerollen kom med pludselig hastighed, da jeg fødte en lille pige 8 uger for tidligt – uden varsel.  En uventet situation at stå i som par og nu med forældreansvar. Oplevelsen var naturligvis et chock – både fysisk og mentalt og den præmature fødsel blev efterfulgt af 2 måneders indlæggelse på neonatal afdelingen – nærmest uden søvn. Det betød, at jeg i en længere periode måtte håndtere både stress, angst og udbrændthed. Den periode stillede i høj grad krav til en skærpet bevidsthed om egen adfærd og selvomsorg. Det blev også startskuddet til at gå i en anden retning fagligt.

At blive mor gjorde, at der opstod så mange spørgsmål, som jeg måtte finde svar på. Hvad siger jeg, hvis mit barn ikke vil eller tør det samme som andre, ikke vil afsted om morgenen eller ikke vil slippe mig, når jeg skal afsted? Hvordan håndterer og beroliger jeg mig selv og mit barn, når den følelsesmæssige reaktion viser sig. Jeg blev frustreret og ked af det, når det jeg gjorde ikke virkede. Selv når jeg følte jeg gjorde mit bedste. Jeg mærkede, at jeg ikke altid var den hjælp og støtte min datter søgte, og jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre anderledes. . Jeg besluttede mig for at lære, hvordan jeg  kunne støtte min datter, når hun havde brug for det, på en kontaktfuld og tryg måde i stedet for at kaste benzin på bålet. Jeg ville lære at være en mor, der ikke behøvede at gå på listefødder ud af vuggestuen. 

Min tilgang

"Jeg er bare et menneske - jeg fejler, men nu kan jeg rydde op i relationen, når jeg træder forkert
- og på en måde, så det kan mærkes, at jeg mener det".

Som familierådgiver og psykoterapeut er mit udgangspunkt altid, at alle gør det bedste de kan, ud fra deres historie, erfaring og livsvilkår her og nu. I mit arbejde lyser jeg på ressourcerne og forholder mig nysgerrigt til dig og din historie. Sammen går vi på opdagelse i, hvad der står i vejen for din eller dit barns trivsel eller dit parforhold’s trivsel. Det skaber fornyet energi og HÅB.

Jeg tager ikke parti, men er på relationens side og forholder mig ydmygt til den store tillid, du viser mig ved at afsløre din sårbarhed. Jeg anerkender dig for det undervurderede store ansvar, du har påtaget dig. Vores samarbejde ruster dig, og jeg gør mig umage.

Jeg arbejder for, at så mange forældre og par som muligt klædes på til, at skabe trygge relationer som er fundamentet for enhver form for udvikling og trivsel for både børn og voksne. Jeg holder mig opdateret og arbejder med en nysgerrig og praktisk tilgang. 

Uddannelse

  • Familie- og psykoterapeut fra Blackbird Institute 2023
  • Speciale i børne- og ungegrupper v/ Rikke Hermansen 2022
  • Speciale i svære samtaler med børn v/Karen Glistrup og Marianne Schütt 2022
  • Familierådgiver fra Blackbird Institute 2021
  • Relationspraktiker fra Blackbird Institute 2020
  • Stressvejleder fra Forebyg stress v/ Bjarne Toftegaard 2015
  • Coach fra Manning Inspire 2007
  • Proffesionsbachelor i sundhedskommunikation, Suhrs Seminarium 2005