Kender du de relationelle spilleregler, som gør dig til en tryg og eftertragtet relation?

 Relationskompetence skærper bevidstheden om, hvad dit eget bidrag kan fremkalde af følelser, tilstande og reaktioner i dine relationer, og hvordan du kan blive stående i de svære eller udfordrende relationer.

Læs lige her…

  • Ved du, hvad der skal til i kommunikationen, for at få det optimale ud af dit parforhold, venskaber eller relationen til din familie?
  • Er du bevidst om, hvordan du påvirker dynamikken i de relationer du indgår i?
  • Kan du føle dig ensom sammen med andre?
  • Er du bevidst om, hvornår du går med til for meget og får svært ved at sige fra.
  • Har du svært ved at udtrykke dine behov i nogle relationer, men nemt ved det sammen med andre?

Vi oplever stor menneskelig lidelse i livet, når der bliver for stor afstand i relationen, fordi vi slår os på hinanden. Når mennesker ikke føler sig set, hørt og forstået, elsket eller betydningsfulde i vores relationer opstår mistrivsel og det er her vi bruger mest energi. Som mennesker er vi hele tiden optaget af, om vi er inde eller uden for flokken. Det sker helt ubevidst og kan se meget forskelligt ud fra person til person.  

Vi står i et dagligt dilemma – vælger du dig selv, vælger du flokken fra og vælger du flokken, kan du komme til at vælge dig selv fra. Begge valg vil have en pris eller konsekvens. Ensomhed er en følelse der kan opstå hos alle. Der er stor forskel på, om du bliver holdt ude af fællesskabet, eller om du holder dig selv ude af fællesskabet. Begge oplevelser skaber mistrivsel.

Jo bedre du er til at kommunikere dine behov og grænser tydeligt, jo tryggere en relation vil du være. Vi tiltrækkes af trygge relationer og kan meget mere sammen, når relationen er tryg og forudsigelig. Jo bedre du kan håndtere andres følelser og måde at være i verden på, jo stærkere kan du stå i dine relationer jo større personlig trivsel er det muligt at opnå. Din trivsel påvirker dynamikken i de relationer du omgås .Det gælder din partner, dine børn, familie, venner og kollegaer.

De ord vi vælger, det tonefald vi bruger og det blik vi sender har STOR betydning for, hvad vi får retur i vores relationer

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte, accepterer du brug af cookies.